Gehaktballetjes uit Zweden (Köttbullar)
home > recepten-uit-zweden > Gehaktballetjes uit Zweden (Köttbullar)
Gehakt aanmaken met ei, paneermeel, zout, peper en 2 eetl. dille.
Balletjes maken ter grootte van een pingpongbal.
Ui pellen en snipperen.
Verhit de boter in de koekenpan.
Bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Bak de uisnippers 2 minuten mee. Zet de warmtebron laag.
Strooi de bloem over het gehakt en de ui en bak dit onder roeren even mee. Voeg nu al roerend de yoghurt en de verkruimelde vleesbouillontablet erbij. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Breng de saus eventueel op smaak met nog wat zout, peper en de rest van de dille.
Lekker met gekookte aardappelen en bietjessalade.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
½ liter yoghurt
750 g gehakt, liefst half om half
1 ei
4 eetl. paneermeel
zout, peper
4 eetlepels fijngehakte dille
1 ui
20 g boter
1 eetl. bloem
1 vleesbouillontablet
Wat heb je nodig?
Koekenpan