Pytt i panna-zweedse hachee

home > recepten-uit-zweden > Pytt i panna-zweedse hachee

Smelt wat boter en olie in een grote braadpan. Aardappelblokjes hierin bakken tot ze bruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij om af te druipen op keukenpapier. Braad nu de uien in de pan tot ze glazig zijn, maar niet bruin. Voeg dan het vlees en de ham toe en verhoog de hitte een beetje. Braad het geheel 10 min. Schud de pan voortdurend zodat de vleesblokjes aan alle kanten bruin worden. Doe de aardappelblokjes er weer bij en laat alles sudderen totdat de aardappels weer goed heet zijn. Bestrooi de hachee met peterselie en voeg zout en peper naar smaak toe. In zweden wordt de hachee opgediend in porties op voorverwarmde borden. Maak in elke porie een kuiltje met de bolle kant van een lepel. Zet hierin een halve eierschaal met een eidooier erin. Iedereen kan nu zelf de eidooier door de hachee mengen. Een alternatief hiervoor is om het te serveren met een gebakken ei erop.





Ingrediënten voor 4 personen

Grillgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g aardappelblokjes uit de diepvries
1 pond gebraden rundvlees in blokjes
250 g ham in blokjes
2 uien
boter
olie
1 eetl peterselie
zout
peper
1 eidooier of gebakken ei p.p.

Wat heb je nodig?

Grote braadpan.