Pytti panna is zweeds voor (klein in de pan )
home > recepten-uit-zweden > Pytti panna is zweeds voor (klein in de pan )
Aardappelen schillen,en deze in kleine blokjes snijden, hoe kleiner hoe fijner, deze een 5 tal minuten bakken op een laag vuurtje in een weinig boter maar wel constant met een houten lepel omroeren, na 5 minuten de gerookte spekblokjes toevoegen, evenals 1 geperst teentje knoflook, en af en toe nog ééns roeren, laat dit alles nog een 10 minuten bakken, ondertussen in een ander pannetje de 2 eitjes bakken (Spiegeleitje).
Als afwerking: Strooi over het gerecht overdreven parmezaan en daarboven de gebakken eitjes.In Zweden serveert men daarbij nog rode zoete biet.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 2 personen:
4-5 aardappelen
400 g gerookt spek (kleine blokjes)
1 teentje knoflook
2 eitjes
geraspte parmezaan kaas
Wat heb je nodig?
Hapjespan, koekenpan.