Pytti panna is zweeds voor (klein in de pan )

home > recepten-uit-zweden > Pytti panna is zweeds voor (klein in de pan )

Aardappelen schillen,en deze in kleine blokjes snijden, hoe kleiner hoe fijner, deze een 5 tal minuten bakken op een laag vuurtje in een weinig boter maar wel constant met een houten lepel omroeren, na 5 minuten de gerookte spekblokjes toevoegen, evenals 1 geperst teentje knoflook, en af en toe nog ééns roeren, laat dit alles nog een 10 minuten bakken, ondertussen in een ander pannetje de 2 eitjes bakken (Spiegeleitje).

Als afwerking: Strooi over het gerecht overdreven parmezaan en daarboven de gebakken eitjes.

In Zweden serveert men daarbij nog rode zoete biet.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen:

4-5 aardappelen
400 g gerookt spek (kleine blokjes)
1 teentje knoflook
2 eitjes
geraspte parmezaan kaas

Wat heb je nodig?

Hapjespan, koekenpan.