Zweedse Aardappelkoekjes (Smalandska Raggmunkar)

home > recepten-uit-zweden > Zweedse Aardappelkoekjes (Smalandska Raggmunkar)

Laat een mixer op de hoogste snelheid draaien en doe er elke keer een paar aardappelblokjes in tot ze alle zijn fijngehakt. Voeg zout en eventueel enkele druppels water toe.

Verhit in een grote koekenpan een dun laagje olie, doe voor elk koekje 2-3 eetl. van het aardappelmengsel in de hete pan, laat het beslag rond uitlopen en bak de koekjes op matig vuur aan iedere kant goudbruin en knapperig.

Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze direct op.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1250 g geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
1½ theel. zout
water
½ kop olie

Wat heb je nodig?

Mixer, koekenpan, keukenpapier.