Amandel-rijstpudding
home > rijsttafels > Amandel-rijstpudding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Knijp de blaadjes, als ze zacht zijn, goed uit en doe ze in een pan met ca. 2 1/2 dl heet water. Los ze al roerend daarin op.
Voeg de melk, suiker en amandelessence toe en meng de rijst erdoor. Giet dit mengsel in een van tevoren met koud water omgespoelde schaal en laat alles bij kamertemperatuur afkoelen.
Plaats de schaal vervolgens minstens 2 uur in de koelkast om de pudding te laten opstijven.
Doe voor de siroop alle ingrediënten in een steelpan met dikke bodem en verwarm de inhoud al roerend tot de honing is opgenomen. Laat de siroop afkoelen en bewaar deze, afgedekt met folie, in de koelkast.
Snijd de amandelpudding in ruitjes of blokjes, leg deze in een mooie transparante schaal en schenk de helft van de siroop erover. Geef de rest van de siroop er apart bij.
Garneer met lychees.
Ingrediënten voor 4 personen
50 g snelkookrijst – 5 blaadjes witte gelatine – 2 1/2 dl melk – 1 1/2 eetlepel suiker – 1 eetlepel amandelessence – ca. 300 g lychees (uit blik) siroop: 2 dl sinaasappelsap – ca. 1 dl honing – 1 dl rijstwijn of droge sherry – sap van 1 citroen