Bananenbeignets

home > rijsttafels > Bananenbeignets

Pel de bananen, snijd ze eerst in de lengte doormidden en vervolgens in de breedte in even grote stukken. Maak het tempurameel aan met ca. 1 dl water, de suiker en een snufje zout, zodat u een dik en vloeibaar beslag zonder klontjes krijgt. Roer er de kokos en het sesamzaad door. Haal de stukken banaan door het beslag en frituur ze ca. 2 minuten tot ze mooi goudbruin kleuren. Licht ze met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schik de stukken banaan op een schaal en bedruppel ze met honing. Serveer ze onmiddellijk.

Opmerking: gebruik uitsluitend tempurameel voor dit beslag! Dit geeft een heel ander resultaat dan bloem.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
2 grote bananen – 50 g tempurameel – 1 eetlepel rietsuiker – zout – 3 eetlepels geraspte kokos – 1 eetlepel licht sesamzaad – 1 liter plantaardige olie – 4 eetlepels vloeibare honing