Eieren met gekruide saus

home > rijsttafels > Eieren met gekruide saus

Kook de eieren in 8 minuten hard en pel ze.
Verhit de olie voor de saus in de koekenpan en laat de ui en de knoflook 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg de sambal toe en laat die 1 minuut meebakken. Voeg de laos, de geplette sereh en het salaamblad toe en schep alles nog 1 minuut om. Voeg 1/2 dl water en de verkruimelde santen toe en laat de santen in de saus smelten.
Leg de eieren in de saus en laat ze 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng eventueel op smaak met wat zout. Keer ze in die tijd een paar keer om. Verwijder de laoswortel, de sereh en het salaamblad. Snijd de eieren doormidden en serveer ze in de saus.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor de saus: 1 eetlepel plantaardige olie – 2 eetlepels gesnipperde ui – 1 teentje knoflook, gesnipperd – 1 theelepel sambal trassi – 2 plakjes verse laoswortel of 1 theelepel laospoeder – 1 spriet sereh (citroengras) – 1 salaamblad (evt. te vervangen door laurierblad) – 20 g santen – zout