Garnalencurry met lente-ui en limoen

home > rijsttafels > Garnalencurry met lente-ui en limoen

Rauwe garnalen pellen, hierbij staartstukje laten zitten. Darmpje verwijderen en garnalen tot staartstukje doorsnijden. Rauwe garnalen in 1 eetlepel olie 2-3 minuten bakken, garnalen uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken.
In wok 2 eetlepels olie verhitten en knoflook, komijn, koriander, sjalot en chilipepers hierin ca. 3 minuten bakken. Kokosmelk, bouillon, lente-ui, limoenblaadjes en pinda’s toevoegen en mengsel op zacht vuur ca. 4 minuten laten koken. Gerecht op smaak brengen met vissaus en suiker. Garnalen erdoor roeren en goed verwarmen.
Voor serveren basilicum erover strooien.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
600 g grote rauwe Chinese garnalen, ongepeld of 350 g grote gepelde gekookte garnalen – 3 eetlepels olie – 2 teentjes knoflook, fijngesneden – 1/2 theelepel gemalen komijn – 1/2 theelepel gemalen koriander – 2 sjalotjes, fijngesneden – 3-4 gedroogde rode chilipepers, verkruimeld – 1 1/2 dl kokosmelk – 1/2 dl kippenbouillon (van tablet mag) – 3 lente-uitjes, in ringen – 3 limoenblaadjes, heel fijngesneden – 2 eetlepels fijngehakte ongezouten pinda’s – 1-2 eetlepels vissaus (nam pla) – 1-2 theelepels suiker – 2-3 grofgesneden (eventueel Thaise) basilicum