Groenten met tahoe of tempé
home > rijsttafels > Groenten met tahoe of tempé
Snijd de tahoe of de tempé in blokjes van ca. 2 × 2 cm en schep er de ketjap en het citroensap door. Haal de sperzieboontjes af; schrap de worteltjes en snijd ze eerst in de lengte en daarna in de breedte doormidden. Snijd de kool in reepjes van ca. 1/2 cm breed. Snipper de ui en de knoflook.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en laat de ui en de knoflook in ca. 3 minuten lichtbruin fruiten. Voeg de sambal, de laos, de ketoembar en de djinten toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de groenten door het kruidenmengsel. Voeg een scheutje bouillon of water, het citroensap en de salaamblaadjes toe en laat de groenten in ca. 5 minuten beetgaar koken.
Verhit intussen de resterende olie in een koekenpan en bak de blokjes tahoe of temp‚ rondom bruin. Schep ze voorzichtig door het groentemengsel. Verwijder de salaamblaadjes voor het serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
150 g tahoe of tempé – 2 eetlepels ketjap – 1 theelepel citroensap – 100 g sperzieboontjes – 100 g worteltjes – 100 g witte kool – 1 middelgrote ui – 2 teentjes knoflook – 4 eetlepels plantaardige olie – 1-2 theelepels sambal trassi (of sambal oelek) – 2 plakjes verse laoswortel of 1 theelepel laospoeder – 1 theelepel ketoembar (koriander) – 1/2 theelepel djinten (komijn) – 1 eetlepel citroensap – 2 salaamblaadjes (evt. te vervangen door laurier)