Pikante viscakes in bananenblad

home > rijsttafels > Pikante viscakes in bananenblad

Vis pureren. Koriander in droge koekenpan roosteren en daarna fijnwrijven. Ui, chilipepers, knoflook, koenjit, kemirinoten en sereh fijnwrijven of pureren. Uimengsel heel goed mengen met koriander, vis en kokosmelk, zodat een homogeen mengsel ontstaat. Basilicum, zout, peper en suiker toevoegen.
Bananenbladeren ca. 2 minuten in kokend water dompelen om ze soepel te maken. Op elk stuk bananenblad 2 eetlepels vismengsel scheppen. Bananenbladeren dichtvouwen tot vierkante pakketjes en met houten prikkers vastzetten.
Vispakketjes in grillpan aan elke kant ca. 7 minuten bakken.
Viscakes in bananenbladeren serveren (bananenbladeren niet opeten!).

Opmerking: Houten prikkers moeten 30 minuten in koud water worden gelegd om verbranden te voorkomen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen (2 pakketjes per persoon):
800 g witvisfilet, bijvoorbeeld kabeljauw, in stukken – 1 eetlepel korianderzaadjes – 3 kleine rode uien – 12 gedroogde chilipepers – 3 teentjes knoflook – 1 cm verse koenjitwortel – 6 kemirinoten – 2 stengels sereh – 2 1/2 dl kokosmelk – 2 theelepels fijngesneden basilicumblaadjes of munt – zout en peper – 1 eetlepel suiker – verse bananenbladeren in stukken van ca. 15 × 18 cm
extra nodig: korte houten prikkers