Rijstsoep met gember en kip
home > rijsttafels > Rijstsoep met gember en kip
Rijst volgens aanwijzingen op het pak met zout gaar koken.
1 eetlepel olie verhitten en de helft van de knoflook hierin lichtbruin bakken. Gebakken knoflook apart zetten. Rest van de knoflook met korianderwortel fijnwrijven in vijzel. 1 eetlepel olie verhitten en koriandermengsel, bleekselderij, 1-2 chilipepers en gember hierin ca. 5 minuten bakken. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Kip erdoor roeren en soep op zacht vuur 10-15 minuten koken tot kip gaar is. Gekookte rijst erdoor roeren. Soep met vissaus en sojasaus op smaak brengen.
Voor serveren soep garneren met gebakken knoflook, lente-ui en rest van rode pepers.
- korianderwortel
Korianderwortel wordt vaak verwerkt in Thaise gerechten. De smaak is anders dan die van het verse korianderblad. Bij goed gesorteerde toko’s is korianderwortel te koop. Kunt u geen korianderwortel vinden, gebruik dan korianderstelen, zonder blaadjes.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen:
150 g witte rijst – zout – 3 eetlepels olie – 6 teentjes knoflook, fijngesneden – 1 korianderwortel* of 4 korianderstelen – 1 stengel bleekselderij, in dunne reepjes – 1-2 rode chilipepers, in dunne reepjes – stukje gemberwortel van ca. 6 cm, in dunne reepjes – 7 dl kippenbouillon (van tablet mag) – 300 g kipfilet, in blokjes – 1-2 eetlepels vissaus (nam pla) – 1-2 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman) – 2-3 lente-uitjes, in dunne ringen