Rundvlees met paprika en strochampignons

home > rijsttafels > Rundvlees met paprika en strochampignons

Snijd het rundvlees dwars op de vezel in dunne plakken van maximaal 1/2 cm dik en vervolgens in dunne reepjes. Bestrooi deze met gezeefde bloem. Snijd de gewassen paprika’s door. Verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in vierkantjes van ca. 1 cm. Pel de uien en teentjes knoflook en hak beide zeer fijn. Schil een stuk gemberwortel en rasp hiervan ca. 2 theelepels.
Verhit eerst een schone wok op hoog vuur en laat de olie daarna langs de rand omlaag vloeien. Roerbak de paprika gedurende 2 minuten in de hete olie en schep deze met een schuimspaan uit de wok. Houd de paprika warm op een schotel.
Roerbak in dezelfde olie de ui, knoflook en gember goudgeel en voeg het rundvlees toe. Roerbak dit 2 minuten.
Voeg nu achtereenvolgens de beide sojasausen, rijstwijn, hoisinsaus en de bouillon toe en roer er de tomatenpuree door. Voeg suiker en vijfkruidenpoeder toe, roer even en doe de strochampignons met 1 dl van het vocht uit het blik erbij. Voeg de paprika weer toe. Schep eenmaal om. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat alles langzaam door en door worden op matig vuur.
Doe het gerecht over in een warme schaal en bestrooi met de fijngehakte peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g mager rundvlees – 1 eetlepel (rijste)bloem – 1 grote groene paprika – 1 grote rode paprika – 2 uien – 3 teentjes knoflook – stukje gemberwortel – 5 eetlepels zonnebloem- of maïsolie – 1 1/2 eetlepel donkere sojasaus – 1 eetlepel lichte sojasaus – 3 eetlepel rijstwijn of rode wijnazijn – 2 eetlepels hoisinsaus – 1 dl vlees- of kippenbouillon (van tablet mag) – 2 eetlepels tomatenpuree – 2 theelepels suiker – snuf vijfkruidenpoeder – ca. 200 g strochampignons (uit blik) – zout, versgemalen peper – 2 eetlepels fijngehakte peterselie