Sinaasappels met siroop

home > rijsttafels > Sinaasappels met siroop

Schil de sinaasappels dik af met een scherp mes, zodat ook het vliesje wordt verwijderd. Snijd het vruchtvlees in schijven van ca. 1 cm dik. Verwijder eventuele pitten.
Doe de suiker met ca. 1/2 liter water in een kleine pan en kook hiervan in ca. 20 minuten op een matig vuur een dikke siroop. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
Roer in een kom de sinaasappelschijven en de likeur door de siroop. Laat ze minstens 12 uur marineren in de koelkast.
Schik de schijven in de siroop op een schaal, of vorm er weer sinaasappels van en zet ze vast met prikkers. Voeg desgewenst nog wat likeur toe. Garneer de sinaasappels eventueel met verse muntblaadjes.

Variaties:u kunt hierbij sinaasappel-ijs serveren of de sinaasappels flamberen. Gebruik dan sinaasappellikeur met een hoog alcoholpercentage.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
4 grote sinaasappels – 100 g bruine suiker – 1 dl sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Cointreau) – (eventueel verse muntblaadjes)