Singapore-soep met vis-vleesballetjes
home > rijsttafels > Singapore-soep met vis-vleesballetjes
Balletjes: paddestoelen ca. 30 minuten in heet water weken. Paddestoelen daarna laten uitlekken en fijnsnijden. Varkensvlees, garnalen en krab heel fijn snijden (of pureren) en mengen met paddestoelen, wortel, lente-ui, ei, maïzena, zout en peper. Van mengsel kleine balletjes vormen met een doorsnede van ca. 3 cm.
Soep: knoflook in olie in ca. 5 minuten lichtbruin bakken. Knoflook uit pan scheppen en apart houden voor garnering. Kippenbouillon bij achtergebleven olie schenken en bamboescheuten toevoegen. Soep ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Balletjes toevoegen en soep nog 10-15 minuten laten koken.
Soep voor serveren garneren met gefrituurde sjalot, gebakken plakjes knoflook en korianderblaadjes.
*gefrituurde sjalotjes: Sjalotjes in dunne ringen snijden. Ringetjes goed droogdeppen en in oven van ca. 50 °C laten drogen. Sjalot daarna in hete olie mooi lichtbruin frituren.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen:
voor de balletjes: 2 gedroogde Chinese paddestoelen – 250 g mager varkensvlees – 125 g gepelde rauwe garnalen – 125 g krabvlees – 1 eetlepel geraspte wortel – 1 lente-ui, fijngesneden – 1 ei – 1 theelepel maïzena – zout en peper
voor de soep: 2 teentjes knoflook, in heel dunne plakjes – 1 eetlepel olie – 1 1/4 liter kippenbouillon (van tablet mag) – 1 blikje (= 225 g) bamboescheuten, uitgelekt en fijngesneden – gefrituurde sjalotjes* – 2-3 eetlepels verse korianderblaadjes