Slarolletjes met geroosterde kip en pindasaus
home > rijsttafels > Slarolletjes met geroosterde kip en pindasaus
Hak het citroengras en de knoflook zeer fijn. Pers de limoen uit en meng het sap met 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, het citroengras en de knoflook. Verwijder het kippenvel. Prik met een scherpe vork gaatjes in de kip en wrijf de bouten in met het limoen-kruidenmengsel. Laat dit 30 minuten intrekken.
Breng 1/2 dl water met de basterdsuiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Even laten pruttelen. Bestrijk de kippenbouten met de suikersiroop en laat ze 10 minuten staan. Leg de bouten onder de hete grill en laat ze aan beide kanten goudbruin worden (ca. 30 minuten). Bestrijk ze geregeld met suikersiroop.
Was de slabladeren. Bevochtig de vellen rijstpapier met een natte doek. Stapel de slabladeren met daartussen de vellen rijstpapier op een schaal. Leg de laksa in kokend water en laat deze in een paar minuten zacht worden. Afgieten en koud afspoelen. Leg de taugé 1 minuut in kokend water. Afgieten en koud afspoelen. Snijd de komkommer, rettich en het worteltje in zeer smalle reepjes. Trek de blaadjes van de kruidentakjes. Leg de groenten, de laksa, de blaadjes munt en de blaadjes basilicum op een schaal.
Snijd het warme kippenvlees van het bot en daarna in reepjes.
Aan tafel vult ieder de rijstvellen, gelegd op een slablad, met groenten, laksa, kruiden en kip. Rol ze op en dip ze in de pindasaus, die u als volgt maakt van:
1 rode peper – 2 teentjes knoflook – 50 g zoute pinda’s – 2 eetlepels fijngehakte munt – 2 eetlepels limoensap – 1 theelepel bruine basterdsuiker – 3 eetlepels Vietnamese vissaus (nuoc mam) – 2 dl kokosmelk
Wrijf of maal de rode peper, de knoflook en de pinda’s tot een grove pasta. Roer de munt, het limoensap, de suiker, de vissaus en de kokosmelk erdoor.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 4 personen:
stukje (5 cm) citroengras (sereh) – 2 teentjes knoflook – 1 limoen – zout en peper – 2 kippenbouten – 3 eetlepels bruine basterdsuiker – 12 slabladeren – 12 ronde vellen eetbaar rijstpapier – 75 g laksa (transparante Chinese mie) – 75 g taugé – stukje (15 cm) komkommer – stukje (10 cm) rettich – 1 worteltje – 3 takjes munt – 3 takjes basilicum – Vietnamese pindasaus *