Tapiocapudding met kokosmelk

home > rijsttafels > Tapiocapudding met kokosmelk

Breng 4 dl water aan de kook. Doe er een paar centimeter pijpkaneel in. Strooi de tapioca erin en houd het mengsel kokend tot u een transparante gebonden massa hebt. Stamp de palmsuiker fijn en los die, op een laag pitje, al roerend op in 1 dl water. Als alle suiker door het water is opgenomen, giet u de oplossing via een zeef bij de tapioca. Roer er nu de dikke santen door. Maak de massa op smaak met zout en breng haar, steeds roerend, aan de kook.
Neem het stukje kaneel uit de pan en breng de pudding, zodra zij opnieuw gebonden is, over in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat haar volkomen afkoelen.
Stort de koude pudding op een schotel en dien haar op.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
100 g tapioca – stukje pijpkaneel – 120 g palmsuiker – 2 dl dikke santen – zout