Visrolletjes in kokosmelk

home > rijsttafels > Visrolletjes in kokosmelk

Visfilet in lange 4 cm brede repen snijden. Visrepen oprollen en met houten prikker vastzetten.
Limoen schillen. Schil in dunne reepjes snijden en limoen uitpersen. Dikke gedeelte van de sereh in hele dunne reepjes snijden. Rest van de sereh grofsnijden en met gember, 1-2 eetlepels limoensap, kokosmelk en vissaus aan de kook brengen. Visrolletjes toevoegen en vis afgedekt op zacht vuur net tegen de kook aan in ca. 6 minuten gaar laten worden.
Visrolletjes in schaal leggen. Kokossaus erover schenken en limoenschil en fijngesneden sereh erover strooien.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
600 g dunne visfilets (tong, tongschar of schol), zonder vel – 1 limoen – 1 stengel citroengras (sereh) – stukje gemberwortel van 3 cm, in dunne plakjes – 2-3 dl kokosmelk – 1 eetlepel vissaus (nam pla)