Vlees-paddestoelenspiesjes
home > rijsttafels > Vlees-paddestoelenspiesjes
Vlees in reepjes van 1/2 × 8 cm snijden. Lente-ui in stukken van 6 cm snijden. Oesterzwammen in kokend water 4 minuten koken, laten uitlekken en in lange repen snijden. Sojasaus, knoflook, sesamzaad en sesamolie mengen. Vlees, lente-ui en paddestoelen door sojamengsel roeren en daarna om en om aan houten prikkers steken. Prikkers goed door sojamengsel wentelen en hierin 3 uur laten marineren.
Sojaolie in pan verhitten en vleesspiesjes hierin in 4-6 minuten gaar bakken. Stokjes verwijderen.
Opmerking: Houten prikkers moeten 30 minuten in koud water worden gelegd om verbranden te voorkomen.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor 6 personen:
200 g entrecote – 200 g lente-ui – 150 g oesterzwammen – 3 1/2 eetlepel sojasaus – 2 eetlepels fijngesneden knoflook – 1 eetlepel geroosterd sesamzaad – 1 eetlepel sesamolie – 1/2 eetlepel sojaolie
extra: houten prikkers