Aspergerisotto
home > risotto-recepten > Aspergerisotto
Snijd van de witte asperges de houtige onderkant af en schil ze.
Snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm, kook ze in water met zout in 10-20 minuten gaar en laat ze uitlekken.
Snijd ook van de groene asperges het onderste stukje af en snijd de
asperges in stukjes van ± 3 cm.
Houd ze apart.
Snipper de sjalotjes.
Verhit de boter en fruit de sjalotjes hierin 3 minuten.
Bak de risottorijst omscheppend op niet te hoog vuur 3 minuten mee.
Roerbak de groene asperges mee.
Voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze door de rijst is opgenomen.
Schenk de bouillon er in gedeelten bij en laat de rijst zo in 20 minuten gaar worden.
Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige door de rijst is opgenomen en zet het vuur niet te hoog.
Blijf roeren.
Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto.
Voeg naar smaak peper toe.
Schaaf van de rest van de kaas, bijvoorbeeld met een dunschiller, mooie flinters.
Snijd de zalm in repen en warm die samen met de witte aspergestukjes in de risotto mee.
Schep de risotto op de borden en garneer met de kaasflinters.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g witte asperges
250 g groene asperges
2 sjalotjes
40 g boter
300 g risottorijst
1 dl witte wijn
8 dl warme groentebouillon (van tablet)
40 g Parmezaanse kaas aan een stukje
150 g gerookte zalm