Risotto met mediterrane groenten en twee kazen
home > risotto-recepten > Risotto met mediterrane groenten en twee kazen
Snijd de aubergine en de courgette in blokjes.
Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat dat in een vergiet 30 minuten intrekken.
Spoel de blokjes dan af en laat ze uitlekken.
Snipper de ui heel fijn.
Laat de gedroogde tomaten uitlekken (houd 4 eetlepels van de olie apart).
Snijd de paprika’s in halve repen.
Meng het tomatensap door de bouillon.
Verhit de achtergehouden tomatenolie en fruit de ui hierin tot deze zacht en glazig is (maar niet bruin).
Knijp de knoflook erboven uit, voeg de aubergine, de courgette, de gedroogde tomaten, de paprika en de oregano toe en bak ze al omscheppend ± 3 minuten mee.
Voeg dan de rijst toe.
Schep alles goed om en bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zien.
Voeg 1 dl van de tomatenbouillon toe en schep de rijst om.
Laat de rijst op niet te hoog vuur in een open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen.
Voeg dan beetje bij beetje de rest van de bouillon toe.
Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen.
Roer regelmatig door.
De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn.
Schep de geraspte kaas door de rijst en blijf verwarmen tot de kaas is gesmolten.
Breng de risotto op smaak met zout en peper.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kleine aubergine
½ courgette
zout, peper
1 ui
4 gedroogde tomaten op olie
½ rode en ½ gele paprika
3 dl tomatensap
5 dl vleesbouillon
1 teen knoflook
½ theelepel gedroogde oregano
300 g risottorijst
40 g geraspte mozzarella (zakje, pizzakaas)
40 g Parmezaanse kaas