Risotto met paddenstoelen I
home > risotto-recepten > Risotto met paddenstoelen I
Snipper ½ ui en 1 teentje knoflook fijn.
Verwarm 2 theelepels boter en fruit de ui en de knoflook hierin ± 3
minuten.
Voeg 60 g risottorijst toe en roerbak deze ± 3 minuten.
Voeg 3 eetlepels droge witte wijn of sherry toe en blijf roeren tot de wijn is opgenomen.
Voeg vervolgens al omscheppend scheut voor scheut de helft van 4 dl
kruidenbouillon toe.
Wacht met het toevoegen van nieuwe bouillon tot de vorige door de rijst is opgenomen.
Laat de risotto afgedekt ± 15 minuten zachtjes koken en laat hem dan, van het vuur af, nog ± 5 minuten staan.
Snijd 300 g gemengde paddenstoelen in stukken en kook ze ± 3 minuten in de rest van de bouillon.
Schep ze uit de bouillon en roer ze, samen met 1 eetlepel fijngesneden peterselie, door de rijst.
Verwarm nog ± 3 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Bestrooi de risotto met 1 eetlepel geraspte belegen 20+ kaas.
Eet er gekookte spinazie bij.
Tip: Bewaar de bouillon als tussendoortje.
Ingrediënten voor 4 personen
½ ui, 1 teentje knoflook fijn.
2 theelepels boter
60 g risottorijst
3 eetlepels droge witte wijn of sherry
4 dl kruidenbouillon
300 g gemengde paddenstoelen
1 eetlepel fijngesneden peterselie
zout, peper en citroensap.
1 eetlepel geraspte belegen 20+ kaas.