Risotto met paddenstoelen II
home > risotto-recepten > Risotto met paddenstoelen II
Snijd de prei in fijne ringen en fruit die met de knoflook uit de pers
in 2 eetlepels olijfolie.
Zoek de gemengde paddenstoelen uit, maak ze schoon en snijd ze eventueel kleiner, maar laat ze herkenbaar.
Snipper de sjalotjes.
Neem de preiringen uit de pan, voeg wat olie toe en bak de paddenstoelen en de sjalotjes kort op hoog vuur.
Bestrooi ze met peper uit de molen en neem ze uit de pan.
Schep de rijst in de pan en verwarm die al roerend op laag vuur, zodat de rijst glazig wordt.
Voeg dan in delen, in 20 minuten in totaal, 1,2 liter runderbouillon (van
1 pot bouillon of fond, aangevuld met 1 dl witte wijn en water) toe en laat dit opnemen.
Verwarm het geheel nog ± 5 minuten tot de rijst gaar is.
Meng er op het laatst de prei door.
Tot zover kunt u het gerecht voorbereiden.
Verwarm de rijst met de prei voor het serveren al roerend opnieuw, voeg de paddenstoelen toe en warm ze mee.
Knip een flinke hoeveelheid peterselie fijn en roer die op het laatst door de rijst.
Rasp de oude kaas en geef die er apart bij.
Ingrediënten voor 4 personen
1 prei
2 teentjes knoflook
olijfolie
500 g gemengde paddenstoelen
2 sjalotjes
peper
500 g rondkorrelrijst
1 pot runderbouillon of -fond
1 dl droge witte wijn
peterselie
200 g Old Amsterdam of andere overjarige kaas