Risottotaart met groene asperges en geroosterde paprika's
home > risotto-recepten > Risottotaart met groene asperges en geroosterde paprika's
Snipper de ui en fruit deze in 3 eetlepels olijfolie.
Schep de rijst erdoor en bak de rijst tot deze sist.
Maak 5 dl kruidenbouillon van het tablet, houd 1 dl apart en meng de rest met de saffraan of het geelpoeder.
Roer de wijn bij de rijst en laat deze in 2 minuten opnemen.
Roer er in 4 delen de saffraanbouillon bij; dit duurt in totaal ± 10 minuten.
Leg een deksel op de pan en laat de rijst nog 5 minuten garen.
Snijd de zongedroogde tomaten klein en schep ze met 1 eetlepel tijmblaadjes en wat zout, peper en nootmuskaat door de rijst.
Zeef de bloem, snijd er de boter in klein, voeg het ijskoude water en een snuf zout toe en kneed er snel een soepel deeg van, of gebruik hiervoor een foodprocessor.
Bekleed een ronde quichevorm van 24 cm doorsnee (of een vierkante vorm van 20 × 20 cm) hiermee.
Prik de bodem in, leg er bakpapier op en schep er een steunvulling in.
Bak de bodem 15 minuten bij 225°C.
Snijd een paar van de paprika’s uit de pot in 3 cm brede repen.
Snijd van de asperges een klein stukje af en blancheer ze 3 minuten in kokend water.
Verwijder de steunvulling uit de deegvorm en schep de risotto erin.
Bedek de rijst met de paprikarepen en de asperges, bestrijk de groenten met olijfolie, strooi er zout en peper over en bak de taart 15-20 minuten bij 225°C.
Snijd de taart warm in punten of stukken, leg die op warme borden, schaaf er wat kaas over en strooi er tijmblaadjes over.
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
olijfolie
150 g risottorijst (Lassie)
1 dl droge witte wijn
1 kruidenbouillontablet
3 draadjes saffraan of 1 mespunt saffraan- of geelpoeder
3 zongedroogde tomaten
verse tijm
zout, peper, nootmuskaat
150 g bloem
90 g koude boter
2-3 eetlepels ijskoud water
1 pot geroosterde paprika’s (Peleponese)
450 g groene asperges
een stukje overjarige of Parmezaanse kaas