Couscous uit Noord-Afrika
home > roemertopf-recepten > Couscous uit Noord-Afrika
Houd de Römertopf even onder stromend water.
Schenk de groentebouillon in de uitgelekte Römertopf en roer de couscous erdoor.
Voeg de fijngesneden ui, wortel, courgette en champignons toe.
Voeg eventueel ook de in kleine reepjes gesneden kipfilet toe.
Leg het deksel op de pot en schuif hem in de koude oven.
Stel de oven in op 220°C en laat het geheel in
± 45 minuten gaar worden.
Neem de laatste 10 minuten het deksel van de pot en roer even goed door.
Leg hier en daar een klontje boter, strooi wat peterselie over het gerecht en zet de pot zonder deksel terug in de oven.
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
2 wortels
1 courgette
100 g fijngesneden champignons
1 takje peterselie
200 g couscous
eventueel 1 kipfilet
50 g boter
6 dl groentebouillon
zout, peper