Gebraden Ossenhaas
home > roemertopf-recepten > Gebraden Ossenhaas
Wrijf het vlees in met peper en zout.
Verdeel klontjes boter op de bodem van de natgemaakte Römertopf en leg het vlees hierop.
Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 250°C en braad het vlees, onder 2-3 keer bedruipen met het braadvocht, in ± 5 kwartier mals.
Dien deze schotel op met rijst, aardappelcroquetten of gekookte aardappelen en sla of diverse groenten.
Variaties:
Lardeer de ossenhaas met smalle reepjes spek.
Of: Voeg 1/2 kopje zure room of witte wijn toe.
Of: Smoor een blikje champignonschijfjes of verse champignons mee.
Of: Wikkel de ossenhaas in uitgerold bladerdeeg.
Of: Smoor een klein blikje ananasstukjes mee.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g ossenhaas
2 eetlepels boter
peper, zout