Hongaarse herdersgoulash
home > roemertopf-recepten > Hongaarse herdersgoulash
Snijd de uien in grove stukken en verdeel deze met enkele klontjes boter over de bodem van de natgemaakte Römertopf.
Leg de ontvelde, in vieren gesneden tomaten, de in reepjes gesneden paprika en het poelet hierop.
Bestrooi het geheel met zout en ruim met paprikapoeder, leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220°C en stoof de goulash in ± 2 uur gaar en mals.
Dien deze schotel op met wit- of bruinbrood, gekookte aardappelen, rijst of macaroni.
Smoor eventueel de aardappelen in de schotel mee. Voeg in dat geval een kopje water toe.
Variatie:
Laat 250 g zuurkool mee smoren.
Ingrediënten voor 4 personen
200 g uien
200 g tomaten
200 g paprika
500 g runder- en varkenspoelet
2 eetlepels boter
paprikapoeder
zout