Kip Sirikit

home > roemertopf-recepten > Kip Sirikit

Wrijf de kip in met peper, zout en citroensap en snijd haar in 8 stukken.
Leg deze in de natgemaakte Römertopf, verdeel hierop de soepgroenten en giet er de yoghurt, gekruid met de kerrie en de fijngewreven teentjes knoflook over.
Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 220°C en laat het gerecht in ± 1 1/2 uur gaar sudderen.
Haal de stukken kip uit de schotel en spoel ze onder de kraan af om de gestolde yoghurtdeeltjes te verwijderen.
Zeef het stoofvocht, bind het met de aangemengde bloem en de eidooier en maak het af met de boter, de kerrie en het citroensap.
Leg het vlees in de saus terug en laat het geheel even heet worden.
Dien deze schotel op met rijst, die met ruim fijngehakte peterselie is gaar gekookt.





Ingrediënten voor 4 personen

1 soepkip van ± 1 1/2 kg
2 eetlepels citroensap
peper, zout
200 g gesneden soepgroenten
1/2 liter yoghurt
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerrie
Voor de saus:
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel kerrie
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
1 eidooier