Kippenbouten in kerriesaus
home > roemertopf-recepten > Kippenbouten in kerriesaus
Wrijf het vlees in met zout en kerrie; leg het in de vochtige, met boter bestreken schotel en dek de kip af met plakjes spek.
Zet de gesloten schotel in de oven, stel deze in op 250°C en braad de kip 45 minuten.
Laat intussen de ananas uitlekken en snijd de schijven klein.
Vermeng de soepgroenten met de ananas, de geschilde en in blokjes gesneden appels, de gembersaus, de tomatenpuree, de kerrie, de warmgemaakte wijn en het vocht van de ananas.
Voeg dit mengsel bij de kip en laat het geheel in ± ½ uur verder gaar stoven.
Haal de kip uit de schotel, strooi het sauspoeder door het vocht en laat het in de oven in ± 5 minuten binden.
Maak de saus af met de zure room en leg de kipstukken terug in de saus.
Dien het gerecht op met rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenbouten
zout, kerriepoeder
½ eetlepel boter
± 50 g doorregen rookspek
1 blik ananas (4 schijven)
100 g gesneden soepgroenten of 1 bekertje diepvriessoepgroenten
2 appels
1 eetlepel gembersaus
1 eetlepel tomatenpuree
± 2 theelepels kerrie
1 dl witte wijn
½ zakje kerriesaus
½ potje zure room