Nürnberger Bratwurstschüssel
home > roemertopf-recepten > Nürnberger Bratwurstschüssel
Laat de Römertopf minstens 15 minuten in koud water weken.
Snijd de zuurkool een beetje kort.
Pel de ui en snijd hem in stukjes.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
Meng de groenten, giet er de wijn over en kruid het mengsel met de kruiden.
Leg twee paar braadworstjes op de bodem van de Römertopf, verdeel er het groentemengsel over en leg de rest van de worstjes bovenop.
Schuif de Römertopf in een koude oven, stel de oven in op 250°C en laat het gerecht in ± 2 uur gaar worden.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g zuurkool
100 g ui
200 g appels
200 g aardappelen
1/4 liter droge witte wijn
zout
azijn
suiker
karwijzaad (kummel)
4-6 paar verse worstjes (of rundersaucijsjes)