Pot au feu

home > roemertopf-recepten > Pot au feu

Doe het vlees met de mergpijp en de bouillon in de natgemaakte Römertopf.
Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200°C en laat de soep 2 uur koken.
Voeg de soepgroenten toe en laat de soep nog 1 uur koken.
Kook de macaroni afzonderlijk zeer zacht gaar en voeg die, als de soep klaar is, toe.
Maak de soep af met zout, suiker, het fijngewreven teentje knoflook, de wijn en geraspte kaas.
Dien op als hoofdmaaltijd met stokbrood.
Variaties:
Bestrooi iedere portie met veel gehakte peterselie.
Of: Kruid de soep met tijm, kruidnagelen en een laurierblad.
Of: Kook een fijngehakte rode biet mee.
Of: Vervang de witte wijn door een likeurglas cognac.
Of: Voeg voor het opdienen 100 g uitgebakken dobbelsteentjes gerookt spek toe.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g runderpoelet
300 g kippenpoelet
1 mergpijp
300 g gesneden soepgroenten
125 g lintmacaroni (of vermicelli)
peper, zout
1 teentje knoflook
1/2 kopje geraspte kaas
bouillon
1/2 kop witte wijn