Ragoût van poularde

home > roemertopf-recepten > Ragoût van poularde

Verdeel de poularde in stukken en leg die in de natgemaakte Römertopf.
Bak de dunne schijfjes spek in een koekenpan met de gesnipperde ui lichtbruin uit en spreid dit over de kipstukken uit.
Voeg de zeer fijngesnipperde wortelen, de peterselie, de bouillon, peper en zout toe.
Leg het deksel op de schotel, zet hem in een koude oven, die op 200°C is ingesteld en stoof de kip in ± 2 uur gaar.
Maak de saus af met cognac, tomatenketchup en olijven en bind haar naar verkiezing met aangemengde maïzena.
Dien deze schotel op met rijst, frieten of toast en een salade.





Ingrediënten voor 4 personen

1 poularde (in stukken gesneden soepkip)
100 g gerookt vet spek
3 wortelen
1 kleine ui
2 eetlepels gehakte peterselie
1 kop bouillon
1 glaasje cognac
1 eetlepel tomatenketchup
peper, zout
(1 eetlepel olijven)