Ratatouille met rundvlees

home > roemertopf-recepten > Ratatouille met rundvlees

Vul een bak met koud water, zet de Römertopfschaal en deksel onder water en laat ze ± 15 minuten staan.
Pel intussen de uien en snijd ze in ringen.
Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken.
Was de aubergine en de courgette, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
Snijd de aubergineplakjes in vieren.
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Snijd het vlees in blokjes van ± 2 cm en bestrooi die met zout en peper.
Neem de Römertopfschaal en het deksel uit het water en leg de ui, paprika, aubergine, courgette, tomaat en het vlees in de schaal.
Strooi er het bouillonpoeder, het knoflookpoeder, de oregano en de rozemarijnnaaldjes over.
Maal er peper boven en schep alles goed door elkaar.
Leg het deksel erop en zet de Römertopf en een koude oven.
Verwarm de oven op 225°C en laat het ratatouillemengsel in ± 1 1/2 uur (gerekend van het moment dat de oven op temperatuur is) gaar worden.
Neem de schaal uit de oven en verwijder het deksel.
Lekker met macaroni.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 aubergine
1 courgette
3 tomaten
400 g magere runderlapjes
zout, versgemalen peper
1 eetlepel bouillonpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepels oregano
2 theelepels rozemarijnnaaldjes