Servisch rijstgerecht
home > roemertopf-recepten > Servisch rijstgerecht
Snijd het vlees in repen.
Haal het merg uit de pijp, bak die uit en bak hierin het vlees met de gesnipperde ui en de rijst lichtbruin.
Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en doe het over in de natgemaakte Römertopf.
Voeg de ontvelde en in vieren gesneden tomaten met de champignons aan het vlees toe en breng het op smaak met peper, zout, kerrie en het fijngewreven teentje knoflook.
Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200°C en stoof het gerecht in ± 50 minuten gaar.
Roer er voor het opdienen voorzichtig de kaas en de peterselie door en breng het gerecht pikant op smaak met enkele druppels tabasco.
Dien deze schotel op met salade.
Variaties:
Maak het gerecht af met 2 eetlepels fijngehakte paprika uit het zuur (of verse) en paprikapoeder.
Of: Roer door het gare rijstmengsel ruim doperwten.
Of: Maak het gerecht af met tomatenketchup.
Of: Snijd 50 g gerookt spek in dobbelsteentjes, bak ze uit en roer ze door de rijst.
Of: Voeg aan het gerecht 3 eetlepels gehakte verse tuinkruiden toe.
Of: Roer door het zeer hete gerecht een eidooier.
Origineel Servisch:
Klop 1/4 liter zure room met paprikapoeder, 1 fijngewreven teentje knoflook, 1 fijngesnipperd uitje en zout en roer dit mengsel door het gaar gekookte gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g kalfsvlees
1 mergpijp
1 ui
2 kopjes rijst
4 kopjes water
1 kop geraspte kaas
bouillon
2 eetlepels gehakte peterselie
3 tomaten
100 g champignons
peper, zout
kerrie
tabasco
1 teentje knoflook