Spitskool uit de Römertopf
home > roemertopf-recepten > Spitskool uit de Römertopf
Zet de Römertopf 15-20 minuten in koud water.
Meng intussen het gehakt met de kruidenmix en draai er balletjes van ± 3 cm van.
Strooi de kokos op een plat bord en wentel er de balletjes door, zodat alle kanten met kokos zijn bedekt.
Laat de ananas in een zeef uitlekken (het vocht wordt niet gebruikt).
Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in reepjes.
Schep de gehaktballetjes, ananas, paprikareepjes, spitskool en aardappeltjes in de Römertopf door elkaar en verdeel er de boter in klontjes over.
Zet de Römertopf afgedekt in het midden van de koude oven, stel de oven in op 200°C of gasovenstand 4 en stoof de schotel in ± 1 uur gaar.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g rundergehakt
1 zakje kruidenmix voor gehakt met paprika (Silvo)
2 eetlepels gemalen kokos
1 blikje ananasstukjes
1 rode paprika
250 g gesneden spitskool
450 g krielaardappeltjes
2 eetlepels boter
Römertopf (inhoud ± 2 liter)