Trudy's aangepast maaltje
home > roemertopf-recepten > Trudy's aangepast maaltje
Leg de Römertopf minstens een uur in koud water.
Snijd het vlees in blokjes.
Pel de uien en snipper ze zeer fijn.
Snijd de tomaten in kleine blokjes (eventueel ontveld). Snij de prei in ringen, en was ze. Rasp de winterwortel en snijd deze in kleine stukjes. Maak de paprika schoon en snijd deze ook in kleine stukjes.
Was de rijst onder stromend water en laat hem uitlekken.
Roer in een ruime kom de kerrie, een mespuntje knoflookpoeder, zout en peper door de boter.
Meng er ook de vleesblokjes, rijst, uien, tomaten, prei, winterwortel, paprika en de zure room door.
Haal de Römertopf uit het water, laat hem even uitlekken en leg dan de plakjes bacon op de bodem en tegen de zijwanden.
Doe het botermengsel erin en giet er de koude bouillon over.
Laat dit bij kamertemperatuur minstens 2 uur staan om de smaken goed door te laten trekken.
Schuif de Römertopf in een koude oven, stel de oven in op 225ºC. en schuif er een rooster in; het moet zo laag zitten dat de pot midden in de oven ‘hangt’.
Zet de Romeinse pot in de oven en schakel de oven na 1½ uur uit.
Laat de pot nu nog minstens ½ uur in de oven staan.
Zet de pot op tafel en haal er het deksel af.
Samen met een salade vormt dit een complete maaltijd.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g doorregen runderlappen
50 g bacon
2 tomaten
2 uien
250 g rijst
3 eetlepels zachte boter
1 theelepel kerrie
2 preien, 1 winterwortel, 1 rode paprika
1/4 liter zure room
6 dl bouillon
knoflookpoeder
peper, zout