Zuurkool met kip

home > roemertopf-recepten > Zuurkool met kip

Week de Römertopf volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd de paprika’s in kleine stukjes, trek de zuurkool met 2 vorken uit elkaar, maal er peper over en schep er de paprikastukjes en de jeneverbessen door.
Vet de Römertopf in, schep er het zuurkoolmengsel in en schenk er het appelsap over.
Verwijder het vel van de kippenpoten, wrijf ze met zout, peper en paprikapoeder in en leg ze op de zuurkool.
Leg het deksel op de pot en laat de schotel in het midden van de oven in ± 1¼ uur gaar worden.
Geef er gekookte aardappelen bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 gele en 1 rode paprika
500 g zuurkool
6 jeneverbessen
zout, versgemalen peper
1 eetlepel boter
2 dl appelsap
4 kippenpoten
½ theelepel paprikapoeder