Koe loe yuk met verse ananas
home > roerbak-recepten > Koe loe yuk met verse ananas
Haal de stukjes vlees door het losgeklopt ei en wentel ze daarna door de maïzena.
Klop het teveel aan maïzena er af. Bak het vlees in een wok in ruim olie goudbruinen laat het uitlekken. Bak de knoflook snel in 3 eetlepels hete olie. Voeg de rode peper, lente ui, paprika, ananas en vlees toe en meng alles. Roer de sherry en de zoetzure saus erdoor en breng het gerecht aan de kook. Roer 1 theelepel maïzena tot een papje met 4 theelepels water. Schenk dit onder goed roeren bij het gerecht zodra dit kookt. Verwarm tot het gaat binden en serveer het met gekookte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
400 gram mager varkensvlees, in blokjes
1 of 2 losgeklopte eierenmaïzenazonnebloemolie, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes, 3 lente uitjes, in stukjes, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 4 plakken verse ananas, in stukjes, 1 eetlepel sherry medium, 1½ dl zoetzure woksaus (bijvoorbeeld Conimex limoen-gember)