Oosterse groentenschotel
home > roerbak-recepten > Oosterse groentenschotel
Verhit de olie op hoog vuur in een wok. Roerbak de aubergine, bleekselderij en de wortel 3 tot 4 minuten in de hete olie. Voeg de courgette, komkommer en de paprika toe. Strooi er wat peper en zout over en roerbak nog 2 tot 3 minuten op hoog vuur. Blus af met de bouillon en laat het 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur koken. Roer de citroenrasp, gemberwortel, de champignons, de oestersaus en de sojasaus door en laat het nog 2 tot 3 minuten doorwarmen. Roer de maïzena aan met het koude water, bind daarmee de saus en laat het 2 minuten doorkoken.
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetlepels plantaardige olie, 1 in plakjes gesneden bleekselderij, 1 in reepjes gesneden aubergine, 1 bakje champignons, 1 in plakjes gesneden wortel, 1 in reepjes gesneden rode paprika, 1 in plakjes gesneden kleine courgette, ½ in plakjes gesneden komkommer, ¼ liter groentebouillon,
2 eetlepels versgehakte gemberwortel, 1 glas sherry, 2 eetlepels koud water, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel geraspte citroenschil, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, peper, zout