Teriyaki-kip noedels

home > roerbak-recepten > Teriyaki-kip noedels

Knip of snijd de kipfilet in kleine stukken en doe ze in een kom. Roer er 6 eetlepels teriyaki/honingsaus door en laat een kwartiertje staan. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de kipfilet 5 minuten. Voeg de groeten toe en wok nog eens 4 minuten. Maak een kuiltje in het midden van de pan en roer er een ei in los en daarna door de groenten. Spoel de noedels af met lauw water in een vergiet en maak ze even los met je vingers. Laat even uitlekken en roer ze dan beetje bij beetje door het vlees met groenten in de wok. (niet teveel tegelijk want dan koelt het gerecht te hard af). Giet er nog 2 eetlepels zoete ketjap over en roer goed door.





Ingrediënten voor 4 personen

400 gram kipfilet, 2 eetlepels olie (geen olijfolie), 1 flesje teriyaki/honingsaus (Honig)
2 zakken Amoy Mix & Wok noedels
400 gram Thaise of Chinese wokgroenten
1 ei, 2 eetlepels zoete ketjap