Zoet en gekruid rundvlees
home > roerbak-recepten > Zoet en gekruid rundvlees
Snijd het vlees in blokjes van ca 2 × 2 cm, kook dit met de daun salam in een pan met ruim water ongeveer 20 minuten gaar.
Haal daarna het vlees uit de pan en laat dit uitlekken.
Bewaar de bouillon.
Schil de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in plakjes.
Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de rode en groene lomboks en snijd ze daarna in grove stukken
Knip het bovenste deel van de serehstengel, kneus en knoop de stengel.
Wrijf voor de kruidenpasta de schoongemaakte en fijngesneden djahe, laos en kunyit in een cobek fijn.
Verhit de olie in een wajan, fruit hierin de sjalotjes en de knoflook ca. 2 minuten.
Doe de kruidenpasta, de serehstengel en de daun jeruk erbij en roerbak deze ca. 2 minuten.
Doe het vlees, de ketjap manis, de rode/groene lomboks en ongeveer 5 eetlepels bouillon erbij, voeg zout naar smaak toe en roerbak dit alles nog ca. 5 minuten. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram rundvlees, baklappen, 5 stuks sjalotten, 3 teentjes knoflook, 3 stuks rode lomboks, 3 stuks groene lomboks, 1 stengel sereh, 1 stuk daun salam, 3 stuks daun jeruk, 3 eetlepels ketjap manis, zout, 2 cm djahe, 1 cm laos, 1 cm kunyit