Biefstuk met oesterzwammen en groenten

home > rundvlees-recepten > Biefstuk met oesterzwammen en groenten

Biefstuk, lente-ui, Chinese kool en oesterzwammen in reepjes snijden
Paprika in kleine blokjes en Spaanse peper in ringen snijden
Honing, Chinese kruiden, knoflook, gember, ketjap, olie en 1 1/2 dl water mengen
Vlees hierin 2-3 uur marineren
Vlees uit marinade scheppen
In wok olie verhitten en vlees ca. 1 minuut roerbakken
Lente-ui en paprika toevoegen en ca. 2 minuten meebakken
Kool en oesterzwammen toevoegen en ca. 2 minuten meebakken
Spaanse peper erdoor scheppen
Serveren met pandanrijst





Ingrediënten voor 4 personen

500 g kogelbiefstuk
1 bosje lente-uitjes
1/2 Chinese kool
150 g oesterzwammen
1 gele paprika
1 rode Spaanse peper
2 eetlepels honing
1 eetlepel Chinese kruiden (McCormick)
2 teentjes knoflook, gekneusd
ca. 2 cm geraspte gemberwortel
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels olie