Biefstuk op z'n Chinees met rijst
home > rundvlees-recepten > Biefstuk op z'n Chinees met rijst
Was de rijst verschillende keren tot het water min of meer helder wordt
Doe hem in een kookpan met dikke bodem met iets meer dan 2 keer het volume aan water
Breng het water aan de kook en laat 15-20 minuten koken zonder deksel tot het water bijna volledig is verdampt
Zet de pan van het vuur en zet er een deksel op met een theedoek tussen
Laat nog 20 minuten verder stomen
Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes en laat ze minstens 10 minuten marineren in een mengsel van sherry,sojasaus en zetmeel
Laat ondertussen de champignons weken in een kommetje met lauw water en maak de wortel en de paprika schoon
Snijd beide in even grote stukjes
Laat de bamboescheuten uitlekken,schil de gember,snijd hem in plakjes en dan in fijne julienne
Verwarm een pan met dikke bodem of een wok,giet de sesamolie erin en bak het uitgelekte vlees 2 minuten onder voortdurend roeren
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken
Bak de groenten ongeveer 1 minuut in de resterende olie,voeg de oestersaus,de bouillon en het vlees toe en laat alles nog gedurende 1 minuut koken onder af en toe omscheppen
Opdienen met gestoomde rijst in afzonderlijke kommetjes
Ingrediënten voor 4 personen
250 g Chinese rijst
400 g biefstuk van de haas (filet pur, tournedos)
1 eetl. droge sherry
1 eetl. sojasaus
1 eetl. maiszetmeel
50 g Chinese gedroogde champignons
1 wortel
1 groene paprika
1 blikje bamboescheuten
1 stukje verse gemberwortel
2 eetl. sesamolie
2 eetl. oestersaus (oyster sauce)
3 eetl. instant bouillon