In knoflook gemarineerde rundvleesblokjes met champignons

home > rundvlees-recepten > In knoflook gemarineerde rundvleesblokjes met champignons

Snijd het rundvlees in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 3 cm
Pel de uien en snijd ze eveneens in stukjes
Steek afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een spies
Versnipper de 3 knoflookteentjes en meng met de soja-olie en wat peper en zout
Marineer de spiesjes gedurende 30 minuten in deze knoflookmarinade
Bereid ondertussen de Kreoolse rijst
Snipper een 1/4 ui en stoof hem in een nootje boter
Voeg er de rijst aan toe en bevochtig met 7 dl water
Laat de rijst ongeveer 15 a 20 minuten gaar- sudderen met een kruidentuiltje en houd hem daarna warm
Maak de garnituur
Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in reepjes
Neem ¼ ui en snipper hem fijn
Was de champignons, snijd ze in schijfjes en stoof ze licht met de fijn versnipperde ui in een nootje boter
Voeg er de tomaten aan toe
Houd de bereiding warm op de barbecue
Grilleer het vlees langs beide kanten
Plaats op het bord een hoopje rijst en wat champignonschijfjes
Leg de gegrilde rundsvleesspies erop en bestrooi goed met gesnipperde bieslook





Ingrediënten voor 4 personen

750 g mals rundsvlees (bv. filet)
2 uien
3 knoflookteentjes
1 dl soja-olie
Peper
zout voor de Kreoolse rijst:
¼ ui
Boter
250 g rijst
1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) Voor het garnituur:
2 tomaten
1/4 ui
2 bakjes Parijse champignons
boter
verse bieslook