Broccoli-Pijnboompitten-Spread

home > salades-en-spreads > Broccoli-Pijnboompitten-Spread

Rooster de pijnboompitten onder voortdurend roeren kort in een pan (let op dat ze niet aanbranden!). Laat de broccoli gaar worden (koken, magnetron of stomen). Meng dit met de overige ingrediënten in een blender, keukenmachine of met de (staaf)mixer. Er ontstaat dan een dikke pasta die verrukkelijk is voor op de boterham of op toast. De pasta is in principe zo’n 5 dagen houdbaar in een afgesloten bakje of potje in de koelkast, maar is dan hoogstwaarschijnlijk al lang op!
Variaties:

  • Wortel en hazelnoten (i.p.v. broccoli en pijnboompitten), maar dan slechts 1 theelepel basilicum en wat tijm.
  • Prei met walnoten, 1 theelepel basilicum en wat nootmuskaat.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g broccoli, 2 à 3 eetlepels pijnboompitten, 1 theelepel gomasio (of meer naar gelang de smaak), 2 theelepels gedroogde basilicum (of verse indien beschikbaar), 1 theelepel oregano, een mespuntje gember, 1 eetlepel olijfolie of notenolie, een paar druppels tabasco