Chinese koolsalade met oosterse dressing
home > salades-en-spreads > Chinese koolsalade met oosterse dressing
Was de Chinese kool, bewaar vier bladeren en snijd de rest in smalle reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Voeg de koolreepjes toe met 1 eetl. olie. Schep de kool regelmatig om en bak deze 2-3 min. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het afkoelen. Snijd de paprika, zonder zaadjes, in reepjes, de kaas in miniblokjes en snipper de gepelde sjalotjes. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de paprika, ham, kaas, maïs en sjalotjes door het koolmengsel en meng de helft van de dressing erdoor. Leg de apart gehouden Chinese koolbladeren op een schaal met daarop de salade. Giet de rest van de dressing erover en garneer het gerecht met de peterselie en de pijnboompitten. Lekker met gebakken aardappels.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g Chinese kool, 2 eetl. pijnboompitten, 1 eetl. olijfolie, peper, zout, 1 rode paprika, 150 g belegen kaas, 2 sjalotjes, 150 g hamreepjes, 200 g maïs, 4 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)
voor de dressing:
2 eetl. medium sherry of witte port,2 eetl. citroensap, ½ theel. gemberpoeder, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetl. ketjap manis, 5 eetl. zonnebloemolie, 1 eetl. honing, mespuntje cayennepeper, zout