Garnalen-rijstsalade

home > salades-en-spreads > Garnalen-rijstsalade

Deze rijstsalade kan naar keuze warm of koud worden gegeten. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak en maak intussen de slasaus als volgt: vermeng wijnazijn en olijfolie en roer hierdoor het geschilde en fijngewreven teentje knoflook, zout en peper naar smaak en een vleugje nootmuskaat. Roer deze slasaus door de gare, warme rijst. Dompel de tomaten even in kokendheet water en pel ze, snijd ze in heel kleine stukjes. Laat de doperwten en champignons uitlekken, snijd de champignons zo nodig in schijfjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine stukjes. Roer de tomaten, doperwten, champignons en paprikastukjes door de rijst. Roer tenslotte ook de garnalen erdoor. Breng de rijstsalade over op een platte schotel en garneer met de uitgelekte kreeftenstaartjes en de in schijfjes gesneden truffels. Gaarneer met de twee in vieren gesneden tomaten en wat toefjes krulpeterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g rijst, 3 tomaten, klein blikje doperwten, 1 blikje champignons, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 250 g gepelde garnalen, 1 blikje kreeftenstaartjes, 1 blikje truffels, 2 tomaten voor garnering, wat krulpeterselie
voor de saus:
3 eetl. wijnazijn, 9 eetl. olijfolie, 1 teentje knoflook, zout, zwarte peper, nootmuskaat