Griekse paddenstoelensalade
home > salades-en-spreads > Griekse paddenstoelensalade
Borstel de champignons schoon. Snijd het lelijke deel van de voetjes. Snijd de ontvelde tomaten in piepkleine blokjes. Maak de saus voor de salade: roer de crème fraîche, mayonaise, tomatenketchup, blokjes tomaat en peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Breng een liter water aan de kook. Kook de hele champignons ongeveer 4 min. Giet ze af en laat ze uitlekken en afkoelen. Schep de champignons in een kom en roer de saus erdoor. Eet deze salade bij of op stokbrood of toast.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g champignons, 2 tomaten, 125 ml crème fraîche, 3 eetl. mayonaise, 3 eetl. tomatenketchup, 3 eetl. fijngehakte peterselie, snufje zout, versgemalen peper