Griekse salade
home > salades-en-spreads > Griekse salade
Tomaten wassen, drogen, steelaanzetten verwijderen en in achten snijden. Komkommer wassen, drogen en in dunne schijfjes snijden. Paprika wassen, doorsnijden, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. Feta verbrokkelen. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Vermeng de tomaten, komkommer, paprika, feta en ui door elkaar. Pers het knoflookteentje en roer er de azijn, de mosterd, zout, peper en de basilicumblaadjes door. Klop er de olijfolie en de azijn in een dun straaltje door en druppel deze vinaigrette over de salade. Leg de zwarte olijven bovenop de salade. Lekker met warm stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
2 vleestomaten, 1 groene paprika, 1 komkommer, 1 rode ui, 200 g feta, 1 teentje knoflook, 3 eetl. rode wijnazijn, 3 eetl. koudgeperste olijfolie, theel. mosterd, zout, versgemalen zwarte peper, verse basilicumblaadjes, zwarte olijven