Groene salade met knoflookcroutons

home > salades-en-spreads > Groene salade met knoflookcroutons

Verwarm 2eetl. olie in de pan samen met de knoflook, bak met de stukjes brood lichtbruin en krokant. laat ze afkoelen/uitlekken op keukenpapier.
Meng de groentes luchtig met de blokjes avocado. Maak de dressing van de azijn, zout, peper, mosterd en olie (ongeveer 4 eetl.)
Serveertips:
Serveer met de croutons en de pecorino.





Ingrediënten voor 4 personen

Diverse bladgroenten met de ouderwetse vinaigrette
Halve krop Romaanse sla,halve krop friseesla, handvol jonge spinazieblaadjes, handvol rucolablaadjes, 3 lente-uitjes in ringen, 1 geschilde avocado in blokjes, olijfolie, 2 tenen geperste knoflook, 1 plak brood in stukjes, 1eetl. sherry of wittewijn azijn, zout en peper, 1theel. mosterd, 60 g geschaafde pecorino