Huzarensalade

home > salades-en-spreads > Huzarensalade

Kook de geschilde aardappels gaar en snijd ze in blokjes. Snijd het vlees, de augurkjes en de geschilde appels in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer de mayonaise, de azijn, de olie, de suiker en wat zout en peper in een grote kom door elkaar. Schep de aardappel, het vlees, de augurk, de appel en de bosui door de mayonaisesaus. Zet de salade afgedekt op een koele plaats en laat een half uur voor het serveren op kamertemperateur komen. Schep de salade nogmals goed om en proef of er nog zout en peper bij moet. Bekleed een platte schaal met slablaadjes. Schep de huzarensalade in het midden, strijk de bovenkant glad en bestrijk desgewenst met mayonaise. Garneer de rand met plakjes tomaat, plakjes komkommer, partjes ei, augurkenwaaier en zilveruitjes. Lekker met warm stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg. bloemig kokende aardappels, 400 g. gaar soepvlees, 6 augurken, 2 zoetzure appels, 4 bosuitjes, 4 eetl. mayonaise, 2 eetl. azijn, 2 eetl. plantaardige olie, 2 theel. suiker, zout, versgemalen peper
voor de garnering:
blaadjes sla, plakjes komkommer, plakjes tomaat, partjes hardgekookt ei, zilveruitjes, augurkenwaaiertjes en mayonaise